Bộ đề thi học kì I môn Tiếng Anh Lớp 10 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021

Bộ đề thi học kì I môn Tiếng Anh Lớp 10 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021

a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence:

1. John is always late for class, . annoys the teacher.

A. which B. this C. what D. that

2. Now I don’t go to school on foot as I

A. had been B. did C. used to D. was

3. Without the Braille Alphabet it would be very difficult for

A. the disabled B. the deaf C. the mute D. the blind

4. Thuy’s class is different . other classes because the children are disabled.

 A. on B. from C. in D. at

 5. He is tired now ___________he stayed up late watching TV.

 A. because B. so C. but D. and

 6. There is ______apple and ____ banana on the table.

 A. an/ a B. a/ an C. an/ some D. a/ any

 

doc 29 trang Người đăng Thực Ngày đăng 28/05/2024 Lượt xem 36Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Bộ đề thi học kì I môn Tiếng Anh Lớp 10 (Có đáp án) - Năm học 2020-2021", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
BỘ ĐỀ THI HỌC KÌ 1 LỚP 10 NĂM HỌC 2020 - 2021
MÔN TIẾNG ANH CÓ ĐÁP ÁN
Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 10 có đáp án - Đề số 1
PHẦN TRẮC NGHIỆM
I. PHONETICS (1mark)
 Circle the word whose the underlined part is pronounced differently from the rest. 
 1. A. six	B. nine	C. eleven	D. fix
 2. A. that	B. thing	C. those	D. this
 3. A. ready 	B. meat 	C. defeat D. beat
 4. A. kitchen 	B. history 	C. time D. finish
II. GRAMMAR AND VOCABULARY (2marks)
 a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence:
John is always late for class, . annoys the teacher. 
A. which	B. this	C. what	D. that
Now I don’t go to school on foot as I 
A. had been	B. did	C. used to	D. was
Without the Braille Alphabet it would be very difficult for 
A. the disabled	B. the deaf	C. the mute	D. the blind
Thuy’s class is different. other classes because the children are disabled. 
 A. on	B. from	C. in	D. at
 5. He is tired now ___________he stayed up late watching TV. 
 A. because	B. so	C. but	 D. and
 6. There is ______apple and ____ banana on the table. 
 A. an/ a	B. a/ an	C. an/ some	D. a/ any 
 b. Identify the mistakes in the following sentences 
 7. How much (A) students are (B) there in (C) your class (D)?
 8. The (A) class was (B) cancelled because of (C) there weren’t enough (D) students
III. LISTENING (1mark)
Choose the correct option to complete the passage. 
Thien Mu pagoda is also known as Linh Mu Pagoda. It is one of 1most beautiful and ancient architectural structures of worship in Hue. The pagoda is 2 on Ha Khe Hill, on the left 3 of the Huong River. It was built in the 14th century, according 4 a legend about the prediction of a fairy lady so it was named Thien Mu, which means “A fairy lady from the heaven”
1: 	A. the	B. an	C. a	D. no article
2: 	A. laid	B. situated	C. lain	D. put
3: 	A. soil	B. field	C. land	D. bank
4: 	A. in	B. to	C. with	D. for
PHẦN TỰ LUẬN:
I. Finish each of the following sentences in such a way that it means as the same as the sentence printed before it. (2marks). 
1. He could repair the broken vase. 
The
Although he had a good salary he was unhappy in his job. 
2. In spite. 
3. “Would you like to come round for a drink?” He said. 
He
4. Would you like me to call the police?
I’ll call. 
II. Give the correct part of speech for each sentence. (2marks). 
1. Your __________must be typed into 3 copies to hand in for our company. (apply)
2. Well, I think that the prices in Dong Thap supermarket are _______. (reason)
3. This company offered a lot of _______ jobs. (attract)
4. The _______ of the moon for the earth causes tides. (attract)
III. Read the following passage and choose the best answers by circling a, b, c or d (2marks). 
 England is not a large country. No town in England is very far from the sea, and many English families spend their Summer holidays at the seaside. There are no high mountains in England, no very long rivers and no very large forests. 
 There are many towns in England. No town is very far from another. The English countryside between the towns is like a carpet of many colors. In Spring and Summer, the fields, meadows and forests are light green or dark green, and the gardens are green, red, blue, yellow, and white with flowers. 
1. Is England a large country?
2. Where do many English families spend their Summer holidays?
3. Are there high mountains, long rivers and large forests in England?
. . . 	
4. What is the English countryside like?
ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM - ĐỀ 1
PHẦN TRẮC NGHIỆM. 
I. (1 điểm). 
1B, 2B, 3A, 4C. 
II (2 điểm). 
1A, 2C, 3D, 4B, 5A, 6A, 7A ( MANY, 8 C ( BECAUSE. 
III. (1 điểm). 
 1	1A, 2B, 3D, 4B. 
PHẦN TỰ LUẬN. 
I. (2 điểm). 
1. The broken vase could be repaired. 
2. In spite of good salary, he was unhappy in his job. 
3. He invited me to come round for a drink. 
4. I’ll call the police if you like. 
II. (2 điểm). 
1. APPLICATION. 
2. REASONABLE. 
3. ATTRACTIVE. 
4. ATTRACTION. 
III (2 điểm). 
1. NO, IT IS NOT. 
2. AT THE SEASIDE. 
3. NO, THERE ARE NOT. 
4. A CARPET OF MANY COLORS. 
Đề thi học kì 1 tiếng Anh 10 có đáp án - Đề số 2
PHẦN TRẮC NGHIỆM
I. PHONETICS (1mark)
 Circle the word whose the underlined part is pronounced differently from the rest. 
1. A. house 	B. would 	C. proud 	D. cloud
1. A. work 	B. term 	C. other 	D. early
3. A. today 	B. famous 	C. around 	D. make
4. A. word 	B. world 	C. work 	D. for
II. GRAMMAR AND VOCABULARY (2marks)
 a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence:
1. When we see Mr Minh tomorrow. I. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . him of that. 
 A. have reminded 	B. remind 	C. will remind 	D. reminded 
2. We. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to Dalat several times
 A. have been 	B. were 	C. were being 	D. would go
3. My brother. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . in the army from 1980 to 1983
 A. is serving 	B. serves 	C. served 	D. has served
4. Jim. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . TV every evening
 A. watches 	B. is watching 	C. watched 	D. has watched
5. I haven’t met him since he. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . school
 A. was leaving 	B. left 	C. had left 	D. was left
6. Is there a shower in your _________? Yes, there is. 
A. bathroom	B. sitting-room	C. bedroom	D. kitchen
 b. Identify the mistakes in the following sentences 
7. There are ten watchs in the box. 
8. What is your classroom ? It is in front of the library. 
III. LISTENING(1mark)
We had a great 1last year. We went to Greece of three weeks. We flew to Athens and then we took a ferry to Corfu. We found a really nice little hotel on the 2. . . It was 3a beach in the South of the island. We ate on the hotel restaurant every night and we met really nice people. During the day we did a lot of sport-swimming, wind surfing and sailing. There is 4. scuba diving school on the village and we both had lessons. The lessons of scuba diving were not really difficult; we must carry containers of air on our backs. 
1: A. holiday 	B. summer 	C. vacation 	D. time
2: A. television 	B. radio 	C. newspaper 	D. internet
3: A. near 	B. far 	C. next to 	D. behind
4: A. a 	B. an 	C. the 	D. one
PHẦN TỰ LUẬN:
I. Finish each of the following sentences in such a way that it means as the same as the sentence printed before it. (2marks). 
1. I bought a book for James. 
I bought
2. I often get up early. 
I am used. . 
3. When did you star working here?
How long. . 
4. She said to us “Don’t be late”. 
She told. 
II. Give the correct part of speech for each sentence. (2marks). 
1. Our company believes it is the best___ to handle the account (organize)
2. I felt quite __________ with my day’s work. (satisfy)
3. When I’m tired, I enjoy listening to music. It’s ____________. (relax)
4. We are in regular _________with each other by telephone or letter. (communicate)
III. Read the following passage and choose the best answers by circling a, b, c or d
(2marks). 
 Louis Braille was born in France in 1809. His father had a small business. He made shoes and other things from leather. Louis liked to help his father in the store even when he was very small. One day, when Louis was 3 years old, he was cutting some leather. Suddenly, the knife slipped and hit him in the eyes. He soon became completely blind. 
 When he was 10 years old, he entered the National Institute for the blind in Paris. One day, his class went to visit a special exhibit by a captain in the army. One thing was very interesting for Louis. It showed message in code. Armies send messages in secret codes so no one else can read them. The captain wrote this code in raised letters on very thick papers. . . 
1. When was Louis Braille born ?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. What did his father’s business make ?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. Why did he become blind ?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4. In what year did he enter the National Institute ?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM - ĐỀ 2
PHẦN TRẮC NGHIỆM. 
I. (1điểm). 
1. B, 2. C, 3. C, 4. D
II (2điểm). 
1. C, 2. A, 3. D, 4. A, 5. B, 6. A, 7. C ( WHATCHES, 8. A àWHERE
III. (1điểm). 
1. A, 2. D, 3. A, 4. A
PHẦN TỰ LUẬN. 
I. (2 điểm). 
1. I bought James s book. 
2. I am used to getting up early. 
3. How long have you been working here?
4. She told us not to be late. 
II. (2 điểm). 
organization
satisfied
relaxing
communication
III (2 điểm). 
in 1809
His father’s business made shoes and other things from leather. 
Because the knife slipped and hit him in the eyes
in 1819
Đề thi học kì 1 lớp 10 môn Anh có đáp án - Đề số 3
PHẦN TRẮC NGHIỆM
I. PHONETICS (1mark)
 Circle the word whose the underlined part is pronounced differently from the rest. 
 1. a. kitchen 	b. history 	c. time 	d. finish
 2. a. sound 	b. would 	c. round 	d. bound
 3. a. fire 	b. fish 	c. rubbish 	d. middle
 4. a. fun 	b. sun c. move 	d. study
II. GRAMMAR AND VOCABULARY (2marks)
 a. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence:
My aunt has just bought ancooker. 
A. electric	B. electrical	C. electricity	D. electrician
Ais used to copy the information from a computer on to paper. 
A. photocopier	B. printer	C. speaker	D. mouse
The Internet helps us to interact. . other people around the world. 
A. to	B. from	C. of	D. with
Do you remember Mrs. Lan, taught us English ?
A. Who	B. Whom	C. that	D. Which
I’ve been in this city for a long time. I here sixteen years ago. 
A. have come	B. was coming 	C. came	D. had come
 6. She sings very________. 
 A. good	B. better	C. best	D. well
 b. Identify the mistakes in the following sentences 
 7. Tet is a festival who occurs in late January or early February. 
 8. They are twenty teachers in our school. 
III. LISTENING(1mark)
It is difficult to know how many 1. . once lived in the continent, but there may have been at least 3-5 million elephants in Africa in the early part of the twentieth century. People have always hunted elephants for meat, hides, and ivory. Since 2. . human population grows and weapons 3more advanced, elephants are under greater threat. In the late  ... :
 She advised me study hard to pass the examination. 	
 A B C D
Câu 23: Chọn từ / cụm từ thích hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành câu sau:
 I feel terrible. I think I. sick. 
A. will be	B. am	C. am going to be	D. am going be
Câu 24: Chọn từ có phần gạch dưới có cách phát âm khác với những từ còn lại:
A. teacher	B. deaf	C. meat	D. seat
Câu 25: Xác định từ / cụm từ có gạch chân cần phải sửa để câu trở thành chính xác:
 He told me that he is enjoying his new class then. 
 A B C D
Câu 26: Chọn từ / cụm từ thích hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành câu sau:
 “I’m taking my English test tomorrow. ”Tom said. 
	Tom said. 
A. I was taking his English test tomorrow	B. he is taking his English test the next day
C. he was taking his English test the next day	D. he was taking the English test tomorrow
Câu 27: Xác định từ / cụm từ có gạch chân cần phải sửa để câu trở thành chính xác:
 Daisy always is a hard-working student. 
 A B C D
Câu 28: Chọn từ / cụm từ thích hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành câu sau:
 . does he want to study English? - Because it is an international language. 
A. Who	B. How	C. What	D. Why
Câu 29: Chọn từ / cụm từ thích hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành câu sau:
 do you study ? - I study at Huong Vinh highschool. 
A. When	B. Who	C. Where	D. How
Câu 30: Chọn từ / cụm từ thích hợp (ứng với A, hoặc B, C, D) để hoàn thành câu sau:
 This house. . . . . . . . . . . . . . . since 1980. 
A. is building	B. was built	C. built	D. has been built. 
Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn câu trả lời (ứng với A, hoặc B, C, D) từ câu 36 đến câu 40 để điền vào chỗ trống:
 The invention of computer makes job outdated. It plays an important part (31)our life. For example, typists are (32)by people who can use a computer to word process documents. Some routines jobs are replaced by (33)machines controlled computers. Some (34). jobs are replaced by machines making the work much safer. Thanks to computers, many new jobs appear. New skills are needed to use the computer (35). and hardware. Computer (36). write the instructions to make the computer(37). . Engineers to build the automatic machines are (38). . Some people may work less hours as a result (39). . automation and the introduction of information (40). . into the work place. 
Câu 31: 	A. with	B. in	C. of	D. for
Câu 32: 	A. taken place	B. played against	C. placed	D. replaced
Câu 33: A. automatic	 B. automatically	 C. automatical	D. automation
Câu 34: 	A. funny	B. dangerous	C. interesting	D. exciting
Câu 35: 	A. softy ware	B. safety ware	C. softly ware	D. soft ware
Câu 36: 	A. users	B. programmers	C. repairers	D. writers
Câu 37: 	A. to work	B. working	C. work	D. worked
Câu 38: 	A. need	B. needs	C. to need	D. needed
Câu 39: 	A. in	B. on	C. of	D. to
Câu 40: 	A. technology	B. technological	C. technique	D. technical
ĐÁP ÁN
1 - B; 2 - B; 3 - A; 4 - D; 5 - C; 
6 - B; 7 - A; 8 - A; 9 - D; 10 - D; 
11 - A; 12 - B; 13 - C; 14 - C; 15 - D; 
16 - A; 17 - B; 18 - C; 19 - B; 20 - D; 
21 - A; 22 - C; 23 - C; 24 - B; 25 - B; 
26 - C; 27 - A; 28 - D; 29 - C; 30 - D; 
31 - B; 32 - D; 33 - A; 34 - B; 35 - D;
36 - B; 37 - C; 38 - D; 39 - C; 40 - A; 
ĐỀ SỐ 8
I. Choose the best answer:
1. I. . . . . . . . . . . .a letter when the light. . . . . . . . . out. 
a. wrote- went	b. writing-went	c. was writing-went	d. was writing-was going
2. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest. 
a. warn	b. art	c. arm	d. harm
3. . . . . . . . . . . . . . his poor family, she studies very well. 
a. Although	b. In spite of	c. Because	d. Because of
4. Many interesting films. . . . . . . . . . . . . . . . on T. V recently. 
a. have shown	b. showed	c. have been shown	d. are shown
5. Nam is the farmer. . . . . . . . . . . . . . . land I bought. 
a. who	b. whose	c. whom	d. that
6. Pick out the word that has the stress different from the rest. 
a. documentary	b. education	c. imitation	d. performance
7. By the time you. . . . . . . the gift, your brother. . . . . . . .. in Hanoi. 
a. received-arrived	b. had received-arrived
c. received-had arrived	d. had received-had arrived
8. If I. . . . . . . .. no lesson next Sunday, I. . . . . . . . . to see my grandfather. 
a. have-will come	b. had-will come	c. will have-come	d. have-come
9. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest. 
a. coat	b. around	c. bound	d. house
10. Tom. . . . . . . .us that he. . . . . . . . . . . fifteen years old the following week. 
a. told-will be	b. said-would be	c. told-would be	d. said-is
11. Which needs correcting?
(A) Sheep have (B) been (C) domesticating for over 5. 000 (D) years
12. The new shirt makes you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . younger. 
a. look	b. looked	c. looking	d. to look
13. -I called you last night but you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . answer?
- What. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . at that time?
a. not - do you do	b. didn’t - did you do
c. didn’t - were you doing	d. don’t - did you do
14. Pick out the word that has the stress different from the rest. 
a. custom	b. accept	c. provide	d. polite
15. Which needs correcting?
Linda said to me(a) that she saw(b) me at Phu Xuan bookstore(c) the day before(d)
16. After the water worker went on strike there was a. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of water. 
a. loss	b. shortage	c. decrease	d. cash crop
17. David helped me clean up,. . . . . . . . . . . . . . . . . . is very kind of him. 
a. which	b. that	c. who	d. whom
18. Which needs correcting?
He decided buying(a) the shoes which(b) he tried on(c) yesterday(d). 
19. My class decided to go on a(n). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . because we wanted to relax after work. 
a. destination	b. formation	c. excursion	d. permission
20. Choose the best answer that can be made from the cues given. 
TV / positive / negative / effects / TV viewers. 
a. TV has either positive or negative effects on TV viewers. 
b. TV has neither positive nor negative effects on TV viewers. 
c. TV has no positive and negative effects on TV viewers. 
d. TV has both positive and negative effects on TV viewers. 
Choose the best answer that can be made from the cues given. 
II. Read the passage below and decide which answer(A,B,C or D) that best fits each gap. 
	The Braille code system is a system of writing(21). . . . . . . . . . . . . . . . . by and for people who can not see. It gets its name from the man(22). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . invented it, the Frenchman Louis Braille who lived in the early 19th century. Louis wasn’t born blind, but he (23). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his sight at the age of three as the. (24). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of an accident in his father’s workshop. 
21. a. talked	b. used	c. written	d. read
22. a. who	b. whom	c. whose	d. which
23. a. got	b. lost	c. had	d. took
24. a. thing	b. work	c. result	d. job
III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning;
1. They have built a new market in my village. 
A new. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
2. ”I have just met my old teacher” John said to Maria
John said to Maria that. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
3. Despite the hot weather, we enjoyed our journey all day. 
Although. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
4. The scientist has won a Nobel Prize. He discovered a new planet. 
The scientist. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
IV. Read the text carefully, then answer the questions below. 
	More and more often, the term global village is used to describe the world and its people. In a typical village, however, everyone knows everyone else and the people face the same kinds of problems. How can the world be a village, when it is home to almost 6 billion people? Technological changes in the past century have made the global village possible. 
	Technologically, the greatest contributor to the global village is the microchip- an electronic circuit on a tiny chip. The microchip has made satellites and computers possible. These forms of high-tech communications allow news and ideas to travel quickly from country to country, making people aware of their neighbours around the globe in dramatic new ways. Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conservations with people everywhere. Through television programmes transmitted by satellite, we are exposed to many cultures. 
What will happen as we move into the twenty-first century and beyond? Almost certainly the development of the global village will continue. Not only is this possible, but the challenges that the world faces – for example, pollution, population growth, and conflicts among peoples – will make it necessary. 
Questions:
What does the term global village mean?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
What can we do through the Internet?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
V. Make questions for underlined word or phrase
1. This river is 1 km long.
 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
2. I often play football every morning. 
 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . 
ĐÁP ÁN	
I. Choose the best answer:
1. c. was writing-went	
2. a. warn	
3. b. In spite of	
4. c. have been shown	
5. b. whose	
6. d. performance
7. c. received-had arrived	
8. a. have-will come	
9. a. coat	
10. c. told-would be	
11. c domesticating 
12. a. look	
13. c. didn’t - were you doing	
14. a. custom	
15. b saw
16. b. shortage	
17. a. which	
18. a. buying
19. c. excursion	
20. d. TV has both positive and negative effects on TV viewers. 
21. b. used	
22. a. who	
23. b. lost	
24. c. result	
III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning;
1. A new market has been built in my village. 
2. John said to Maria that he had just met his old teacher. 
3. Although the weather was hot, we enjoyed our journey all day. 
4. The scientist who discovered a new planet has won a Nobel Prize
IV. Read the text carefully, then answer the questions below. 
1. The term global village is used to describe the world and its people
2. Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conversations with people everywhere
V. Make questions for underlined word or phrase
1. How long is this river?
2. What do you often do every morning?

Tài liệu đính kèm:

  • docbo_de_thi_hoc_ki_i_mon_tieng_anh_lop_10_co_dap_an_nam_hoc_20.doc