10 Đề kiểm tra Tiếng Anh Lớp 10 (Có đáp án)

10 Đề kiểm tra Tiếng Anh Lớp 10 (Có đáp án)

You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. Later he went to live in the US. Alexander Bell was always interested in sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in his house in America and did many experiments there.

 One day, while he was doing an experiment in his workshop, he was careless and spilt some burning liquid onto his clothes. Talking into his telephone, Bell said: “Mr. Watson, I want you to come over here immediately, please.” His assistant, Watson, was in another room far away from the workshop. However, he heard Bell clearly on his own telephone. Quickly, he ran to Bell’s workshop. “Mr. Bell, I heard every word you said!” Watson shouted excitedly. Bell finally succeeded. He had invented the first telephone. Later other inventors made better ones.

 

docx 28 trang Người đăng Văn Đô Ngày đăng 21/06/2023 Lượt xem 226Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "10 Đề kiểm tra Tiếng Anh Lớp 10 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ 1
ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
Môn TIẾNG ANH LỚP 10
Thời gian: 45 phút
PHẦN I: TRẮC NGHIỆM (8,0 điểm)
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction (from 1 to 4)
Câu 1: How many information did you ask for?
 A B C D
Câu 2: I promise I’ll try to study hardly so that I can pass the examination.
 	 A B C D
Câu 3: My father always eats a apple after every meal in the evening.
 A B C D
Câu 4: Heavy rain has caused flood all over the country since two days.
 A B C D
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions (from 5 to 6)
Câu 5: 	A. disease	B. important	C. villager	D. community
Câu 6: 	A. beside	B. enjoy	C. weather	D. believe
Choose A, B, C, or D that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one (from 7 to 21)
Câu 7: Marie Curie was born.. Warsaw..November 7th, 1867.
A. at / in	B. in / on	C. from / on	D. to / of
Câu 8: John: 
 Linda: “I’m a teacher”
A. What are you doing?	B. What do you look like?
C. What’s your name?	D. What do you do?
Câu 9: After a lot of difficulty, he ..............to open the door
A. managed	B. realized	C. could	D. succeded
Câu 10: What are you going to do........... you grow up?
A. because	B. since	C. when	D. if
Câu 11: The teacher asked a pupil to standto answer the question and invited him to sit..
A. up / down	B. up / to	C. down / up	D. to / down
Câu 12: The school library is very helpful in......... the children's love for books and their habit of reading
A. to develop	B. development	C. developed	D. developing
Câu 13: The program was so interesting and .............. that everybody liked it.
A. population	B. popularly	C. popularity	D. popular
Câu 14: The house wasfire and it took almost three hours to extinguish it.
A. in	B. for	C. at	D. on
Câu 15: Many farmers finds it difficult to make ends meet.
A. apply new farming methods	B. get plenty of food
C. better their life	D. earn just enough money for living
Câu 16: They tried to find a way of bettering their lives.
A. achieving	B. moving	C. improving	D. changing
Câu 17: Jane: Sorry, I’ve got to go. Talk to you later.
 Linda: ....................................................
A. Hello	B. Goodbye
C. Sorry to hear that	D. How’s everything at school?
Câu 18: The farmers in my village often grow  for export.
A. crops	B. bumper crops	C. crop cashes	D. cash crops
Câu 19: He got bad marks________his laziness.
A. because	B. because of	C. in spite of	D. although
Câu 20: How  do you usually use the Internet? - Almost every day.
A. often	B. much	C. many	D. long
Câu 21: Which one does not belong to agracultural products
A. potatoes	B. wheat	C. coal	D. maize
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) that best fits each of the numbered blanks (from 22 to 25)
Many people in America now think that teachers give students too much (22) They say that it is unnecessary for (23)to work at home in their free time. Moreover, they agree that most teachers do not (24).. .the homework tasks they give to students. The result is that students have to repeat tasks (25)...they have already done at school.
Câu 22: 	A. homework	B. work	C. papers	D. housework
Câu 23: 	A. children	B. the poor	C. the rich	D. the old
Câu 24: 	A. planed	B. plan	C. planning	D. to plan
Câu 25: 	A. whom	B. what	C. which	D. who
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions (from 26 to 28)
Câu 26: 	A. channel	B. rain	C. famous	D. paper
Câu 27: 	A. snow	B. town	C. cow	D. brown
Câu 28: 	A. nervous	B. dangerous	C. mountain	D. famous
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions (from 29 to 32)
You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. Later he went to live in the US. Alexander Bell was always interested in sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in his house in America and did many experiments there.
 One day, while he was doing an experiment in his workshop, he was careless and spilt some burning liquid onto his clothes. Talking into his telephone, Bell said: “Mr. Watson, I want you to come over here immediately, please.” His assistant, Watson, was in another room far away from the workshop. However, he heard Bell clearly on his own telephone. Quickly, he ran to Bell’s workshop. “Mr. Bell, I heard every word you said!” Watson shouted excitedly. Bell finally succeeded. He had invented the first telephone. Later other inventors made better ones.
Câu 29: Where did Bell live?
A. In the UK	B. In Scotland	C. In New Zealand	D. In the US
Câu 30: What did he have an interest in?
A. clothes	B. liquid	C. sound	D. wire
Câu 31: What did he do many experiments for?
A. to hear his assistant’s voice.	B. to send sound through a wire.
C. to give a request to his assistant	D. to express feelings through musical instruments.
Câu 32: What did other inventors do later?
A. made telephones worse	B. made telephones better
C. made telephones unpopular	D. made telephones useless
PHẦN II: TỰ LUẬN (2,0 điểm) 
Finish each of the sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. 
1. Study harder or you will get bad marks.
=> If
2. Unless he gets up early, he will be late for school.
=>If 
3.The pupils said, “We’ll be sitting for our exams next Friday.”
=> The pupils said that..........................................................................
4 . Mr. Nam was successful in his life although he came from a poor family. 
=> In spite of......................................................................................
----------- HẾT ----------
ĐỀ 2
ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
Môn TIẾNG ANH LỚP 10
Thời gian: 45 phút
A. PHẦN TRẮC NGHIỆM 
I. LISTENING: Listen and choose the best answer for each of the following questions
Câu 1: What is Mr. Lam’s job?
A. a bus driver	B. a cyclo driver	C. a taxi driver	D. a truck driver
Câu 2: What time does he start work?
A. at 5:30	B. at 5:00	C. at 6:00	D. at 6:30
 Câu 3: Who is his first passenger?
 A. an old man	B. an old engineer	C. a worker	 D. a pupil
Câu 4: Where does Mr. Lam drop his first passenger?
A. at a café 	B. at a big restaurant 	C. at a store	D. at his own house
 II. PHONETICS
Circle the letter among A, B, C, or D that is stressed differently from that of the others
Câu 5: A. destination	B. conversation	C. geography	 D. information
Câu 6: A. technology	B. chemistry	C. technical	 D. passenger
Circle the letter among A, B, C, or D that has the underlined part pronounced differently from that of the others
Câu 7: A. little	B. nice	C. nine	D. like 
Câu 8: A. newspaper	B. demonstration	C. information	D. pagoda
III. LEXICO - GRAMMAR	
Câu 9: Choose the best answer among A, B, C, or D that is CLOSEST in meaning to the following sentence
Jane said to me: “I can help you with this exercise.”
A. Nam said that he could help me with this exercise.
B. Nam said that he can help me with this exercise.
C. Nam said that he can help me with that exercise.	
D. Nam said that he could help me with that exercise.
Câu 10: Where is the book he gave you on your birthday party?
A. which	B. who	C. that	D. Both A & C are correct
Câu 11: We to the cinema last night.
A. had gone	B. go	C. went	D. are going
Câu 12: Choose the best answer that best responds to the following situation
Mike: “Where do you live?”_ Nam: “ .”
A. I don’t care	B. I am 12 years old	C. I get up at 6:00	D. I live in Chuk village
Câu 13: Will you please stop TV channels?
A. to changing	B. to change	C. changing	D. change
Câu 14: Lan and Nam the violin every night.
A. played	B. are playing	C. play	D. will play
Câu 15: Choose the best answer among A, B, C, or D that is CLOSEST in meaning to the underlined phrase
Many peasants find it difficult to make ends meet.
A. apply new farming methods	B. better their life
C. get plenty of food	D. earn enough money for living
Câu 16: He stopped ______ some coffee because he felt sleepy.
A. have	B. to having	C. to have	D. having
Câu 17: If you study hard, you _______ exams.
A. pass	B. would pass	C. passed	D. will pass
Câu 18: A is a film or a radio or a television program giving facts about something.
A.	cartoon	B. comedy	C. documentary	D. play
IV. ERROR IDENTIFICATION
Circle the best answer among A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction
Câu 19: I have met my wife ten years ago.
A. ago	B. wife	C. have met	D. years
Câu 20: In spite of it rained heavily, they didn’t stop the football match.
A. the	B. heavily	C. stop	D. in spite of
V. READING 
1.	Read the following passage and circle the letter among A, B, C, or D that best fits each of the numbers.
CAMPING
	Camping is an activity in which people live temporarily in the outdoor. Campers (21) fishing, hunting, swimming, plant study, wildlife watching, and nature photography. (22) provides physical benefits when it (23) hiking to, from, and around a campsite, and many people believe that camping makes youngsters feel more confident.
	People throughout the world enjoy hiking to wildness campsites. This activity is called backpacking (24) it involves carrying such essential camping gear as a tent, food, clothing, and sleeping bag on the back in a bag mentioned (25) backpack. Backpacking is best suited for those who are in good physical condition as it may require walking several miles.
Câu 21: A. enter	B. take palce 	C. participate in 	D. make
Câu 22: A. That	 	B. This 	C. It	D. There 
Câu 23: A. consists 	B. contains	C. involves	D. includes
Câu 24: A. in spite of	B. because	 	C. on account of	D. due to
Câu 25: A. ø	B. a	C. an	D. the
2. Read the following passage and circle the letter among A, B, C, or D that best answers each of the following questions.
	My name is Seumas McSporran and I am a very busy man. I am 60 years old and I have thirteen jobs. I am a postman, a politician, a fireman, a taxi driver, a school- bus driver, a boatman, an ambulance man, an accountant, a petrol attendant, and an undertaker. Also, I and my wife, Margaret, have a shop and a small hotel.
	I live and work on the island of Gigha in the west of Scotland. Only 20 people live there but in summer, 150 tourists come by boat every day.
	Every weekday I get up at 6:00 and make breakfast for the hotel guests. At 8.00 I drive the island’s children to school. At 9:00 I coll ... er 1998.
0.2
40
He likes music and dancing.
0.2
ĐÁP ÁN ĐỀ 3
PHẦN TRẮC NGHIỆM. 
I. (1điểm). 
1. C, 2. B, 3. A, 4. C II (2điểm). 
1. A, 2. B, 3. D, 4. A, 5. C, 6. D 7. B 🡪Which, 8. A (There III. (1điểm). 1. B, 2. A, 3. A, 4. D 
PHẦN TỰ LUẬN. 
I. (2 điểm). 
1.	All the prisoners will be caught again tonight. 
2.	Do you mind helping me to put the chair away? 
3.	My car was serviced by the mechanic last week. 
4.	The sea is not warm enough for me to swim in. 
II. (2 điểm). 
1.	useful 
2.	magical 
3.	beautiful 
4.	enjoyable III (2 điểm). 
1.	Yes, she was 
2.	She made notes of what she might be asked and of what she wanted to ask. 
3.	No, she did not 
4.	Because she had been one who acted naturally. 
ĐÁP ÁN ĐỀ 4
PHẦN A: TRẮC NGHIỆM (4 điểm) 
 I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 
1.	a. miraculous 
2.	a. favorite 3. b. had left. 
4.	d. the blind 
5.	b. has been 
6.	a. had begun 
7.	b. because of 
8.	a. hasn’t been opened 
9.	d. flood 
10.	d. family 
11.	c. since ( for) 
12.	c. has built ( has been built) 
II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage 
 Computers are (13) helpful in many ways. First, they are fast. They can work with (14) information even more quickly than a person. Second, computers can work with (15) a lot of information at the same time. Third, they can keep information for a long time. They do not get thing the common people do. Also, computers are (16) almost always correct. They are not perfect, of course but they usually do not make mistakes. 
PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) 
I.	Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 
1.	interesting. 	 	 
2.	collection 
3.	widely 
4.	communication 	 	. 
II.	Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 
1.	Because of the rough sea, the ferry couldn’t sail. 
2.	I’m reading the book which/ that I bought in Sydney in 1996. 
3.	A new school has just been built near my house. 
4.	I used to eat a lot of creamed when I was a boy 
IV. Read the text and questions below and answer the questions: (2 pts) 
1.	Because they are a cheap and easy way to see a country 
2.	By train, by coach or on foot 
3.	No. If they travel with a friend, some items can be shared. 
4.	They should take with them only what they can carry in a rucksack and their luggage must not be too heavy. 
ĐÁP ÁN ĐỀ 5
PHẦN A: TRẮC NGHIỆM (4 điểm) 
 I. Choose the word or phrase that best completes each sentence(3 pts) 
1.	C. of 
2.	D. electronic 
3.	A. to go out 
4.	. D. has been built 
5.	C. who 
6.	C. two-day trip 
7.	A. would be ( will be) 
8.	A. is sleeping 
9.	B. worried 
10.	B. Despite 
11.	D. clarify 
12.	B. information 	 	 	 
II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) 
Lan’s class is going to (13)A. go on a two – day excursion to visit some caves near Huong Pogoda. They want to see with their own eyes what they have learnt in their (14) C. geography lesson recently and relax after their hard work, as well. They have planned their trip (15) B. carefully. For Lan the only problem is getting her parents’ (16) A. permission. She will try to persuade them so that she will be able to join her classmate on the excursion. 
PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) 
I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 
1.	The show brought enjoyment to millions of viewers. 	 	(enjoy) 
2.	Most of the villagers have lived here all their lives. 	 	 	(village) 
3.	English spelling presents special difficulty for foreign learners. 	(difficult) 
4.	The next stage in the development of television is interactive TV. 	(develop) 
II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 	 1. He said he had seen her in the park two days before. 
2.	If you don’t hurry, you’ll be late for school. 
3.	His dress has just been made. 
4.	He suggested going to the cinema tonight. 
III. Read the text and questions below and answer the questions: (2 pts) 
1.	- It helps people to learn what is happening in the city, in the country, and in the world. 
2.	- Two. They are print media and electronic media 
3.	- Five minutes 
4.	- Yes, they are. 
ĐÁP ÁN ĐỀ 6
PHẦN A: TRẮC NGHIỆM (4 điểm) 
 I. Choose the word or phrase that best completes each sentence (3 pts) 
1. Her job is  of mentally retarded children in the area. 
	A. looking 	 	B. taking care 	C. taking notice 	D. watching 
2. The man . I had seen before wasn’t at the party. 
	A. who 	 	B. whom 	 	C. which 	 	D. whose 
3. Information technology is very . . to our lives. 
	A. use 	 	B. useless 	 	C. useful 	 	D. usefully 
4. A computer is a magical  which allows you to type and print any kind of document. 
	A. typewriter 	B. machine 	 	C. detail 	 	D. data 
5. I’m looking forward to  your later. 
	A. to receive 	 	B. receiving 	 	C. received 	 	D. receive 
6. We . Dalat several times. It’s a foggy city. 
	A. were 	 	B. have been 	C. were being 	D. would go 
7. Have you found anywhere suitable  our picnic? 
	A. with 	 	B. of 	 	 	C. for 	 	D. about 
8. In spite of . . , the woman tries to climb the mountain very often. 
	A. old age 	 	B. her age 	 	C. her age old 	D. her old age 
9. You will fail the next exam  you study hard. 
	A. unless 	 	B. if 	 	 	C. even if 	 	D. because 
10. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 
	A. phone 	 	B. together 	 	C. provide 	 	D. collect 
11. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 
	A. wanted 	 	B. washed 	 	C. watched 	 	D. looked 
12. Choose the incorrect part indicated by A, B, C or D in the following sentence. 
How did you manage getting here so quickly ? 
	 A B C D 	 
II. LISTEN: listen to the passage and choose the correct answer to complete the following passage (1 pt) 
Computers are (13) helpful in many ways. First, they are fast. They can work with (14) information even more quickly than a person. Second, computers can work with (15) a lot of information at the same time. Third, they can keep information for a long time. They do not get thing the common people do. Also, computers are (16) almost always correct. They are not perfect, of course but they usually do not make mistakes. 
PHẦN B: TỰ LUẬN (6 điểm) 
I. Complete the sentences with an appropriate form of the words in brackets. (2 pts) 
1.	What makes a computer such a miraculous device? 
2.	My father has bought me an electronic computer. 	 
3.	Information technology is very __useful ______ to our lives. (use) 
4.	A computer is a ___magical_______typewriter which allows you to type and print any kind of documents. (magic) 
II. Rewrite each sentences, beginning as shown (2 pts) 1. Unless you get up early, you’ll be late for school. 
2.	It is interesting to go to the countryside. 
3.	Tom told me I had to go out then. 
4.	Because of her sickness, my sister couldn’t go for a pinic. 
III. READING: Read the passage and then answer the following questions: (2 pts) 
1.	When do city people often go the country? 
→ for the summer holidays 
2.	What is the advantage of city people when they have a cottage built in the village? → they can go there whenever they can find the time 3. What is the common feature of English villages? 
→ every village has a church, the round or square tower of which can be seen from many miles around 
 4. What can villages do when their villages are close to small towns? 
 → people can go there to buy what they can’t find in the village shops. 
ĐÁP ÁN ĐỀ 7
Câu hỏi 
1 
B 
2 
B 
3 
A 
4 
D 
5 
C 
6 
B 
7 
A 
8 
A 
9 
D 
10 
D 
11 
A 
12 
B 
13 
C 
14 
C 
15 
D 
16 
A 
17 
B 
18 
C 
19 
B 
20 
D 
21 
A 
22 
C 
23 
C 
24 
B 
25 
B 
26 
C 
27 
A 
28 
D 
29 
C 
30 
D 
31 
B 
32 
D 
33 
A 
34 
B 
35 
D 
36 
B 
37 
C 
38 
D 
39 
C 
40 
A 
ĐÁP ÁN ĐỀ 8
I. Choose the best answer: 
1.	c. was writing-went 
2.	a. warn 	 	 	 
3.	b. In spite of 	 
4.	c. have been shown 
5.	b. whose 	 	 
6.	d. performance 
7.	c. received-had arrived 	 	 	 
8.	a. have-will come 	 
9.	a. coat 	 	 	 
10.	c. told-would be 	 
11.	c domesticating 
12.	a. look 	 	 	 
13.	c. didn’t - were you doing 
14.	a. custom 	 	 
15.	b saw 
16.	b. shortage 	 
17.	a. which 	 	 
18.	a. buying 
19.	c. excursion 	 	 
20.	d. TV has both positive and negative effects on TV viewers. 
21.	b. used 	 	 	 
22.	a. who 	 	 
23.	b. lost 	 	 	 
24.	c. result 	 	 
III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning; 1. They have built a new market in my village. A new market has been built in my village. 
2.	”I have just met my old teacher” John said to Maria John said to Maria that he had just met his old teacher. 
3.	Despite the hot weather, we enjoyed our journey all day. 
Although the weather was hot, we enjoyed our journey all day. 
4.	The scientist has won a Nobel Prize. He discovered a new planet. The scientist who discovered a new planet has won a Nobel Prize IV. Read the text carefully, then answer the questions below. 
Questions: 
1.	What does the term global village mean? 
The term global village is used to describe the world and its people 2. What can we do through the Internet? 
Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conversations with people everywhere V. Make questions for underlined word or phrase 1. This river is 1 km long. . . . How long is this river? 
2.	I often play football every morning. . . . . What do you often do every morning? 
ĐÁP ÁN ĐỀ 9
I.	(1 điểm). 
1B, 2B, 3A, 4C. 
II.	(2 điểm). 
1A, 2C, 3D, 4B, 5A, 6A, 7A ( MANY, 8 C ( BECAUSE. 
III.	(1 điểm). 
	 1 	 	1A, 2B, 3D, 4B. 
PHẦN TỰ LUẬN. 
I. (2 điểm). 
1.	The broken vase could be repaired. 
2.	In spite of good salary, he was unhappy in his job. 
3.	He invited me to come round for a drink. 
4.	I’ll call the police if you like. II. (2 điểm). 
1.	APPLICATION. 
2.	REASONABLE. 
3.	ATTRACTIVE. 
4.	ATTRACTION. 
III (2 điểm). 
1.	NO, IT IS NOT. 
2.	AT THE SEASIDE. 
3.	NO, THERE ARE NOT. 
4.	A CARPET OF MANY COLORS. 
ĐÁP ÁN ĐỀ 10
 PHẦN TRẮC NGHIỆM. 
I. (1điểm). 
1. B, 2. C, 3. C, 4. D II (2điểm). 
1. C, 2. A, 3. D, 4. A, 5. B, 6. A, 7. C ( WHATCHES, 8. A 🡪 
WHERE 
III. (1điểm). 
1. A, 2. D, 3. A, 4. A 
PHẦN TỰ LUẬN. 
I. (2 điểm). 
1.	I bought James s book. 
2.	I am used to getting up early. 
3.	How long have you been working here? 
4.	She told us not to be late. II. (2 điểm). 
1.	organization 
2.	satisfied 
3.	relaxing 
4.	communication 
III (2 điểm). 
1.	in 1809 
2.	His father’s business made shoses and other things from leather. 
3.	Because the knife slipped and hit him in the eyes 
4.	in 1819 

Tài liệu đính kèm:

  • docx10_de_kiem_tra_tieng_anh_lop_10_co_dap_an.docx