Ngân hàng Đề thi THPT quốc gia môn Tiếng Anh - Trường PT vùng cao việt bắc Thái Nguyên (Có đáp án)

Ngân hàng Đề thi THPT quốc gia môn Tiếng Anh - Trường PT vùng cao việt bắc Thái Nguyên (Có đáp án)

2.8.1. 14: He _______ that he was going to get married.

A. said me B. told me C. asked D. told

2.8.2. 15: They have lived in London _______ they were small.

A. for B. since C. on D. from

2.8.2. 16: The fishermen and their boats _____ were off the coast three days ago have just

been reported to be missing.

A.which B. that C. who D. Whom

2.8.2. 17: You must put______ a helmet when riding a motorbike.

A. up B. off C. down D. On

2.8.2. 18: Vietnam is a _______ country.

A. developing B. developed C. develop D. to develop

2.8.2. 19: A person who work on the farm is a _______

A. worker. B. teacher. C. farmer. D. singer.

2.8.2.20: He_______staying at home.

A. agreed B. suggested C. wanted D. ordered

pdf 7 trang Người đăng Văn Đô Ngày đăng 23/06/2023 Lượt xem 244Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem tài liệu "Ngân hàng Đề thi THPT quốc gia môn Tiếng Anh - Trường PT vùng cao việt bắc Thái Nguyên (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
TRƯỜNG PT VÙNG CAO VIỆT BẮC THÁI NGUYÊN
GIỚI THIỆU CÂU HỎI CHO NGÂN HÀNG ĐỀ THI THPT QUỐC GIA
MÔN: TIẾNG ANH
I. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose
underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following
questions
2.8.1.1: A. Advise B. Mind C. Device D. Typical
2.8.1.2: A. Teacher B. Children C. Chore D. School
2.8.1.3: A. Honest B. Holiday C. Home D. Happiness
2.8.1.4: A. Cut B. But C. Shut D. Put
2.8.1.5: A. Arrived B. Needed C. Stimulated D. Decided
2.8.1.6: A. Computers B. Books C. Drums D. Floors
II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
each of the following questions ( from 7 question 29).
2.8.1.7: After I_______T.V, I went to bed.
A. had watched B. watching C. watched D. watch
2.8.1.8: She_______English for 5 years.
A. has studied B. has studying C. study D. to study
2.8.1. 9: If I had worked harder, I_______the exam.
A. will pass B. would passed C. passed D. would have passed
2.8.1. 10: I’m sure she _______you the truth if she knows it.
A. will tell B. would tell C. told D. would have told
2.8.1. 11: The man_______I introduced to you last night is very rich.
A. which B. whom C. where D. whose
2.8.1. 12:When he got home, he found that his bike_______
A. had been stolen. B. had stolen.
C. stole. D. has been stolen.
2.8.1. 13: John said that he_______for the job.
A. will apply B. would apply C. is applying D. to apply
2.8.1. 14: He _______ that he was going to get married.
A. said me B. told me C. asked D. told
2.8.2. 15: They have lived in London _______ they were small.
A. for B. since C. on D. from
2.8.2. 16: The fishermen and their boats _____ were off the coast three days ago have just
been reported to be missing.
A.which B. that C. who D. Whom
2.8.2. 17: You must put______ a helmet when riding a motorbike.
A. up B. off C. down D. On
2.8.2. 18: Vietnam is a _______ country.
A. developing B. developed C. develop D. to develop
2.8.2. 19: A person who work on the farm is a _______
A. worker. B. teacher. C. farmer. D. singer.
2.8.2.20: He_______staying at home.
A. agreed B. suggested C. wanted D. ordered
2.8.2. 21: Lots of houses _______ by the earthquake.
A. are destroying B. destroyed
C. were destroying D. were destroyed
2.8.2. 22: Sometimes it is not________ to find suitable books for our children.
A. easy B. easily C. easy enough D. difficulty
2.8.2. 23: Do you believe_______his story?
A. in B. on C. of D. for
2.8.2. 24: They insisted_______going out for lunch.
A. at B. to C. in D. on
2.8.3. 25: - John: You look great in this new hat!
- Jane: _______
A. I don’t like you say so. B. Thank you too much.
C. Not at all. D. I am glad you like it.
2.8.3. 26: - Mai: “ Hello! My name’s Mai. Nice to meet you.”
-Janed: “ _____”
A. Really? B. I’m Jane. Nice to meet you, too.
C. I’m fine, thank you. D. Thank you.
2.8.3. 27: If I _______ enough money, I’ll buy a laptop.
A. have B. had C. will have D. have had
2.8.3. 28: I ________ Lan since she went abroad.
A. haven’t met B. wasn’t met C. hadn’t met D. didn’t meet
2.8.3. 29: - John: “ How do you get here?”
- Tam: “______”
A. She comes here by train. B. On Monday.
C. I come here at 8 a.m. D. I come here by train.
III. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that
needs correction in each of the following questions ( from question 30 to question 34).
2.8.2. 30: He asked me if I know Robert and I said I did not know who Robert was.
A B C D
2.8.2. 31: Paper was invent by the Chinese in the first century AD.
A B C D
2.8.2. 32: We were advised not drinking the water in the bottle.
A B C D
2.8.2. 33: The students which were late had to wait outside.
A B C D
2.8.2. 34: Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesn't he?
A B C D
IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentences that is
closest in meaning to each of the following questions ( from question 35 to question 40).
2.8.3. 35: No one in our team can play better than John.
A. John plays well but the others play better.
B. John as well as other players of our team plays very well.
C. Everyone in our team, but John, plays very well.
D. John is the best player of our team.
2.8.3. 36: “Remember to do your homework,” he said to me.
A. He said I remembered to do my homework.
B. He reminded me to do my homework.
C. He reminded me to do his homework.
D. He asked me if I remembered to do my homework.
2.8.3. 37: By the time we finished our work, Peter had already gone home.
A. Peter did not go home until we finished our work.
B. As soon as we finished our work, we would go home with Peter.
C. We finished our work before Peter went home.
D. Peter had gone home before we finished our work.
2.8.3. 38: The last time I saw Lan was three years ago.
A. I haven’t seen Lan three years ago. B. I haven’t seen Lan since three years.
C. I haven’t seen Lan for three years. D. I hasn’t seen Lan for three years.
2.8.3. 39: ______we start, _______ we arrive.
A. The soonest / the sooner B. The soonest / the most soon
C. The sooner / the sooner D. The soonest / the soonest
2.8.3. 40: You needn't send this letter now.
A.You mustn’t send this letter now.
B. You must send this letter now.
C. You don’t have to send this letter now.
D. You need send this letter now.
----------------------------------------------------------------------------------------
(Hết)
Người ra đề Nhóm trưởng chuyên môn Ban Giám Hiệu
ĐÁP ÁN
1. D
2. D
3. A
4. D
5. A
6. B
7. A
8. A
9. D
10. A
11. B
12. A
13. B
14. B
15. B
16. B
17. D
18. A
19. C
20. B
21. D
22. A
23. A
24. D
25. D
26. B
27. A
28. A
29. D
30. B
31. B
32. B
33. A
34. D
35. D
36. B
37. D
38. C
39. C
40. C
Kiến thức năng lực/ kỹ
năng
Số câu Mức độ nhận thức Dạng câu hỏi
I. Ngữ âm 1
2
3
4
5
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
II. Ngữ Pháp 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Nhận biết
Thông hiểu
Thông hiểu
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
III. Từ vựng 17
18
19
20
21
22
23
24
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
IV. Sử dụng ngôn ngữ 25 Vận dụng MCQs
26
27
28
29
30
31
32
33
34
Vận dụng
Vận dụng
Vận dụng
Vận dụng
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
Thông hiểu
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
V. Viết 35
36
37
38
39
40
Vận dụng
Vận dụng
Vận dụng
Vận dụng
Vận dụng
Vận dụng
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs
MCQs

Tài liệu đính kèm:

  • pdfngan_hang_de_thi_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_truong_pt_vung.pdf