Guide ps how to learn English 10

Guide ps how to learn English 10

The 1st period

A. Objectives:

1. Educational aim: Students know about English book in grade 10

2. Knowledge:

Student know: - How to learn English in grade 10

- How to do English tests

- How to use student’s book and workbook

3. Skill : - Reading

- Speaking

- Listening

- Writing

- Doing English tests

B. Method: Integrated, mainly communicative

C. Teaching aid

1. Teacher

- Tools: Sub-board, handout, pictures showing computer and its device, lesson plan, pens, chalks, textbooks, .

 

doc 235 trang Người đăng tamnguyenth Lượt xem 1273Lượt tải 0 Download
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Guide ps how to learn English 10", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
The date of planning 05/08/2015
The date of teaching:................... period: ...class:10A1 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A2 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A3 total:.absent: 
 Guide ps how to learn English 10
The 1st period
A. Objectives:
1. Educational aim: Students know about English book in grade 10
2. Knowledge: 
Student know:	- How to learn English in grade 10
- How to do English tests
- How to use student’s book and workbook
3. Skill : - Reading
- Speaking
- Listening
- Writing
- Doing English tests
B. Method: Integrated, mainly communicative
C. Teaching aid
1. Teacher
- Tools: Sub-board, handout, pictures showing computer and its device, lesson plan, pens, chalks, textbooks,.
2. Students: textbooks, notebooks
D- Procedures:
I-Settlement: 	Greeting the class & checking students’ attendance.
II-Checking: 	Asking Ss to answer some questions:
III- New lesson:
Teacher’s activities
Students’ activities
Warm-up :(7 minutes)
- Introduce to students about the teacher
- Ask students about their names and English knowledge etc.
Guiding: 35 minutes
1. Guiding student’s book and workbook:
* Introduce to students how to use their book and workbook
* Introduce to students how to learn reading, speaking, listening, writing, language focus in their books and how to do the exercises in their books
2. Guiding English tests in grade 10:
* Introduce to students about oral tests, 15 minute tests, 45 minute tests, etc. and how to do them
* The tests in grade 10 include: 
reading : 25%
listening: 25%
writing: 25%
language focus: 25%
3. Guiding other books and tape, disc, etc.
- Listen to the teacher
- Answer the teacher’s questions
- put the student’s book and workbook on the table
- listen to the teacher and look through the books
- Listen to the teacher
IV.summarise
_Repeat what ps have learnt
V. Homework
_T guides sts do homework.
The date of planning 05/08/2015
The date of teaching:................... period: ...class:10A1 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A2 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A3 total:.absent: 
 Test and correct the written test
The 2nd period
A.Objectives:
1. Aim
_Review the tenses pupils have learnt
_Do English tests.
2. Skill : - Reading
- Speaking
- Listening
- Writing
- Doing English tests
B. Method: Integrated, mainly communicative
C. Teaching aid
1. Teacher
- Tools: Sub-board, handout, pictures showing computer and its device, lesson plan, pens, chalks, textbooks,.
2. Students: textbooks, notebooks
D- Procedures:
I-Settlement: 	Greeting the class & checking students’ attendance.
II-Checking: 	Asking Ss to answer some questions:
III- New lesson:	
 T’activities
 P’sactivities
*Exercise
_Asks ps to do the exercise individually
_T suggests how to use and correct
*Answer:
1. A
2.B
3.B
4.B
5.C
6.C
7.A
8.C
9.A
10.C
Note:
_T should asks ps to present the forms
and how to use of tenses after 
that ps explain how to use
_T corrects
Choose A, B,C and D to complete the sentences
1. Hefor London one year ago.
A. left B. has left 
C. leaves D. had left 
2. She in Hue for twenty years.
A. leaves B. has lived 
 C. lived D. will live
3.I.to the market with my mother yesterday.
A. go B. went 
 C. have gone D. was going
4.whatyou ., Nam ?- I’m thinking of my mother.
A. do/ think B. are/ thinking C.have/ thought D. were/ thinking
5. How long ..you.her ?_For five months
A. do/know B. are knowing 
C. have known D. had known 
6. Iusually to school by bus.
A. went B. am going 
C. go D. have gone
7. yesterday morning I..up at 6.30.
A. got B. get 
C. was getting D. had got
8. Please don’t make so much noise. I.
A. studying B. study 
 C. am studying D. studies
9. water .at 100 decrees celseus.
A. boils B. boiled 
 C. is boiling D. will boil
10. It is raining now . It beganj raining two hours ago. So it.for two hours
A. rains B. is raining 
C. has rained D. rained 
.
IV.summarise
_Repeat what ps have learnt
V. Homework
_T guides sts do homework.
The date of planning 05/08/2015
The date of teaching:................... period: ...class:10A1 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A2 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A3 total:.absent: 
Unit 1 : A day in the life of...
The 3rd period
A. Objectives:
1. Educational aim: Students should know what a farmer’s day of work is and sympathize with farmers’ everyday work
2. Knowledge:
- General knowledge: Students know about activities on a day in the life of farmers
- Language: Sentences and expression for describing someone’s daily routines
- New words: Words related to a farmer’s daily work
3. Skills: Guessing meaning in context, scanning for specific information and passage comprehension
B. Method: Integrated, mainly communicative
C. Teaching aids: 
1. Teacher
- Tools: Sub-board, handout, pictures showing computer and its device, lesson plan, pens, chalks, textbooks,.
2. Students: textbooks, notebooks
D. Procedure:
I-Settlement: 	Greeting the class & checking students’ attendance.
II-Checking: 	Asking Ss to answer some questions:
III- New lesson:
Teacher’s activities
Students’ activities
Warm-up: (5 minutes)
- Lead out the hand out and introduce how to put the name of the job on its place
1. teacher
2. doctor
3. worker
4. seller
5. farmer
- Ask students some questions
 Where does a teacher work?
 Where does a worker work?
 Where does a farmer work?
- Let students understand more about the life of a farmer, today we learn Unit 1- part A: Reading
Before you read : (7 minutes)
- Ask students to use the suggestion in their books to work in pairs
- Ask and answer questions about your daily routine
- Listen to students and correct pronunciation and grammar if necessary
- Ask students to look at the picture in the book
Show students to know about farmers’
daily routine
While you read : (23 minutes)
- Ask students to look through the passage and read in silence
- Help students read the passage
- Explain pronunciation and meaning of new words which appear in the passage
Task 1 : (3 minutes)
- Ask students to choose the option A, B or C that best suits the meaning of the italicised words
- Let students work individual or in groups
- Help students if necessary
Keys: 
1C; 2C; 3A; 4A
Task 2: (4 minutes)
- Ask students to answer the following questions
- Ask students look through the passages then try to answer the questions in right way
- Let them work in pairs
- Help students if necessary
(the answers in the passage)
Task 3: (6 minutes)
- Ask students to scan the passage and make brief note about Mr Vy and Mrs Tuyet’s daily routines
- Walk round the classroom and correct mistakes
After you read : (8 minutes)
- Ask students to close their books
- Ask them to talk about Mr Vy and Mrs Tuyet’s daily routines or their parents’ daily routines
- Listen to students and correct mistakes 
- Open the book
- Listen to the teacher 
- Look at the blackboard and put two words together
1.b 2.c 3.e 4.a 5.d
- Answer questions:
He works in a school
He works in a factory
He works in the field
- Listen to the teacher and open the book – Unit 1, part A: reading
- Look at the book, listen to the teacher and work in pairs:
*A: What time do you often get up?
B: I often get up at six
*C: What do you often do in the evening?
D: I often do my home work and watch T.V
- Look at the picture
- Listen to the teacher
- Listen to the teacher then read the passages 
- Ask some new words if necessary
- Keep the book open
- Listen to the teacher then do task 1
- Ask the teacher if necessary
- work individual or in group
- Write down in the notebook
- Listen to the teacher
- Try to answer the questions
- Practice with a partner then write them down in the note books
- Ask the teacher if necessary
- Listen to the teacher and make a brief note about Mr Vy and Mrs Tuyet’s daily routines
4.30: alarm goes off..
5.15: leaves the house
5.30: arrives the field
- Listen to the teacher
- Try to talk about Mr Vy and Mrs Tuyet’s daily routines 
- The students who are called to stand up to talk loudly are intelligent ones
- Listen to the teacher and write down homework 
IV.summarise
 _Repeat what ps have learnt
 V. Homework
 - Ask students to write a passage about a farmer’s daily routines (80 words)
 - Ask students to do Reading exercise of Unit 1 in workbook and prepare Part B : Speaking at home
The date of planning 10/08/2015
The date of teaching:................... period: ...class:10A1 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A2 total:.absent: 
The date of teaching:....................period: ...class:10A3 total:.absent: 
The 4th Period
 Unit 1 : A day in the life of...
 (Reading)
A. Objectives:
1. Educational aim: Students should know how to spend their daily time
2. Knowledge: 
- General knowledge: Students learn about daily activities
- Language: asking for and giving information from a timetable
- New words: words related to students’ daily activities
3. Skills: talking about daily activities
B. Method: integrated, mainly communicative
C. Teaching aids
1. Teacher
- Tools: Sub-board, handout, pictures showing computer and its device, lesson plan, pens, chalks, textbooks,.
2. Students: textbooks, notebooks
D. Procedure:
I-Settlement: 	Greeting the class & checking students’ attendance.
II-Checking: 	Asking Ss to answer some questions:
III- New lesson:
Teacher’s activities
Students’ activities
Warm-up: (5 minutes)
- Ask students to keep book close
- Write on the board names of ten subjects which are learnt in secondary school:
1. Civic education 
2. Maths 
3. Techonology 
4. Physics 
5. Literature
6. Biology
7. Chemistry
8. Geography
9. Physical education
10. History
- Ask students to repeat
- The winners who repeat most
- Give marks
- Tell students to understand more about students’ daily activities.
(We learn Unit 1, part- speaking)
Pre-speaking : (12 minutes)
Task 1
- Ask students to ask and answer about Quan’s weekly timetable using the information from the timetable
- Let them work in pairs
- Listen to students and correct mistakes 
While-speaking : (15 minutes)
Task 2
- Ask students to talk about Quan’s activities, using the pictures in Task 2
- Let them work in groups
- Walk round and help them
- Ask some students to stand up to talk again loudly
- Listen and correct mistakes
Post-speaking : (10 minutes)
Task 3
- Ask students to close books
- Ask students to tell the classmates about their daily rountine
- Walk round and help them
- Let the ... ggestions below 
1.Where and when they built?
2.What were their functions?
3What is special about the stelae there?
- Has students work in groups and answer the questions
- Walk around the class, listen to student’s discussions and offer suggestions when necessary
- Give comments
Homework : (2 minutes)
-summarise the main points
-Prepare the next lesson
- Look at the picture
- Answer the questions
-The answers are various
-Look at the question in the book
-Try to answer them
-Ask teacher if necessary
Teachers
Headmaster
Headmistress
Students
Classmaster
Friends
Close – friends
Friendship
Subjects
Geography
Chemistry
English
Sports
Frotball
Jogging
Problems at school
Live far
From school
Students cheat in exams
-Listen to the teacher
-Try to remember the new words
-Do the task1
-Read the passage carefully and choose the best answers
-Compare with the partners’
-Read again and do the task2
-Keys:1F(line2-in1070)
2,T(line4)
3,F(from 11thto 18th century)
4,F 5T 6T
-work in pair and discuss
- Have discussion then present ideas in front of the class
- Present the content of the small talks again
-Listen and copy down
Date of planning:
Class10c Date: Period: Total: 
Class10d2 Date: Period: Total: 
Theme: Historical Places
Unit 16
Period: B.Speaking
Time: 45 minutes
I. Objectives:
1. Educational aim: Students know how to ask and answer question about a historical 
2. Knowledge:
- General knowledge: - Through this unit, students can talk about a historical place based on the given information
- Language: Students use sentences, words, phrases and expressions for making a conversation
3. Skills: Fluency in expressing about historical places
II. Method: Intergrated, mainly communicative
III. Teaching aids: Pictures, English textbook 10, hand-outs
IV. Procedures:
Teacher’s activities
Student’s activities
Notes
Warm-up:(5munites)
-ask students to match the names and places of interest in hanoi with their English translations
-go around and help
-Check with the whole class
Today, we will practice speaking about historical places
Pre-reading: (8 minutes)
Task 1: 
-Ask and answer questions about President Ho Chi Minh’s Mausoleum with partner 
- Give instruction
- Ask student to place the expressions under the appropriate heading
- Ask student to work individually then work in groups
- Give suggestions
Task 2: 
-Ask and answer about two historical places,Hue Imperial City and Thong Nhat Conference Hall,then practise it with a partner
- Ask students to work individually then in pairs
- Walk around the class to help student when necessary
- Check and give suggestions
- Ask student to practise it with a partner
- Corrects students’ pronunciation if necessary
Post-reading: (14 minutes)
Task 3: 
-Ask students to tell about the historical place they have been to or know about and then practise it with a partner
- Give the meaning of some words when necessary
- Ask students to work individually then work in pairs
- Walk around the class to help students when necessary
- Check and give suggestions
- Ask students to practise this conversa 
-Ask students to present the conversations
tion
- Correct their pronunciation when necessary
- Homework(2munites): 
-Talk about the historical places and write it
-Prepare the next lesson
- Listen to the teacher
-Matching the names or place of interest in hanoi with their English translations
-Give the answers
Work in pair 
One asks ,one answers
- Do the task
-Ask and answer the question about the two historical places
- Do the task
- Practise with partners
- Work in pairs
-Listen and coppy
Date of planning:
Class10c Date: Period: Total: 
Class10d2 Date: Period: Total: 
Theme: Historical places
Unit 16
Period : C. Listening
Time: 45 minutes
I. Objectives:
1. Educational aim: Students should know how to listen passage to talk about Hoi An
2. Knowledge:
- General knowledge: Students learn about the topic
- Language:
- New words: Words related to historical places
3. Skills: Listening for gist and for specific information
II. Method: Intergrated, mainly communicative
III. Teaching aid: Pictures showing every kinds of topic to talk about 
IV. Procedures:
Teacher’s activities
Students’ activities
Notes
Warm-up : (4 minutes)
- Ask some questions about the pictures
1. What is the name of the place ?
2. Which places have you been to?
3. Which one would you like to visit most? why?
- Listen and give mark
Pre-listening : (6 minutes)
- Let students list down all what they know about Hoi An
- Go around and remark
While-listening: (24 minutes)
Task 1:
-Get students to read the questions carefully and work out what information they need to concentrate on while listening
- Ask students to listen carefully and choose the correct answer
- Listen to each pair
- Let students listen for three times
-Give correct answers
Task 2: Ask students to listen again and answer the questions
- Let students read the questions first and quickly- work in pairs
- Let students listen again 3 times and ask them to discus in groups to answer the questions
- Listen to each group and remark
After-listening: (10 minutes)
- Have students sit in groups and prepare the conversation or a paragraph about the ancient town of Hoi An.
- Listen and remark
Homework: (2 minutes)
- Ask students to write about 100- 150 words about the place they have been to in a few years
- Listen and answer
- Work in pairs and each pair works in role
-Answers:1,Notre Dame Cathedral,Halong bay....
2.Halong bay.
3.Halong bay.because it is really interesting and beautiful
-Listen and list information about Hoi An
- Work individually
-Give the correct answer
-Keys :
1B, 2A ,3c ,4C,5 C
- Read quickly and discuss in pairs or groups to find the answers which can be listened before
- Can guess what will be heard again
- Work in groups and practise answering them 
- Work in groups and talk about the ancient town of Hoi An :location, role, features ,tourist attractions...
- Listen and copy in their notebooks
Date of planning:
Class10c Date: Period: Total: 
Class10d2 Date: Period: Total: 
Theme: Historical Places
Unit 16
Period: D. Writing
Time: 45 minutes
I. Objectives:
1. Educational aim: Students know how to describe a chart
2. Knowledge:
- General knowledge: Students learn about the chart
- Language: Words used in a chart
3. Skills: Describing a chart
II. Method: Interagrated, mainly communicative
III. Teaching aids: Some models of form, real information in life
IV. Procedures:
Teacher’s activities
Students’ activities
Notes
Warm-up : (4 minutes)
- Show and give some kinds of form and let students practise answering the questions:
1. Have you ever seen a chart?
2. Have you read/describe?
3. When did you use it?
Pre-writing: (10 minutes)
Task 1
- Let students go on asking some questions as in warm-up
1. How many parts do you need when you describe a chart?
- Listen and explain some new words if they do not know
-Ask students answer the question in the task1
-Give correct answers
While-writing: (20 minutes)
Task 2
- Explain what information to describe a chart
- Ask for information
- Let students read quickly the task2
- Ask students to write a description of the chart provided in task 1 individually then compare in pairs, groups
- Go around, and help
- 
Post-writing: (10 minutes)
- Let students work in group to write a description 
- Ask 2 or 3 students who may be good at English to write on the board
- Read and write a short paragraph
- Listen and remark
Homework: (2 minutes)
- Do the writing part, and prepare the next lesson
- Observe and work in pairs to answer
- The answers can be various
- Continue working in pairs
1.Three parts: introductory, body and conclusion.
- Each pair ask and answer
- Listen and write down
- Listen to the teacher
- Read quickly themselves
- Write a description of the chart provided in task 1 
- Other students discuss and compare with their description to find mistakes if they have made and correct themselves
- Change among groups
- Some students read aloud the form of someone
- Listen and check them
- Listen and copy
Date of planning:
Class10c Date: Period: Total: 
Class10d2 Date: Period: Total: 
Theme: Historical Places
Unit 16
Period: E.Language Focus
Time: 45 minutes
I. Objectives:
1. Educational aim: Students know how to spell two syllables /з/ and /Š/ in a word or a sentences
2. Knowledge:
- General knowledge: Students learn some information to describe a chart
- Language:
- New words: Words related to a chart
3. Skills: 
- Pronunciation: / з / - /s/
- Grammar:	- Comparatives and superlatives
-Making comparisons
II. Method: Intergrated, mainly communicative
III. Teaching aids:	-textbook
IV. Procedures:
Teacher’s activities
Students’ activities
Notes
I. Pronunciation: (10 munites)
a. Give some rules of sounds: /з/ - /s/
- /s/ can stand at the beginning or between of a word
Ex: shop ,English, washing...
- Help students how to spell correctly by reading first as model
- /з/ can stand between of a word (hardly stand behind a word)
Ex: television, massage, measure....
b. Practice:
- Read the words first: clearly, correctly
- Listen and correct their pronunciation if it’s needed
- Let students read the sentences and work in groups
- Listen and remark each group
II. Grammar: 
Comparatives and superlatives
-Give example:
I am taller than Mai
She is more beautiful than her mother
I am the oldest in my family
He is the most intelligent boy in the class
- Let students give form of Comparatives and superlatives using the above examples
-Ask students give some examples
* Exercise 1: 
-Ask students do exercise 1
-Ask students work in pairs
-Check up the class as a whole
Exercise 2: 
-Ask students to read the exercise2 and put the words in the correct order to make sentences or questions
 Exercise 3:
Let students read the sentences given and find out the mistake 
Listen to students and help them to do it
Check to the whole class
Homework: (2 minutes)
- Remind of comparative and superlatives
- Let them do exercises in Workbook
- Read and repeat
- Listen and repeat from 2-3 times
- Some of them stand and read words aloud
- Practise in groups to find which words has sound /s/ - /з/
- Some groups compare with their results and read the words in sentences aloud
- Listen and give more questions in pairs
- Read the sentences in chorus aloud
-Listen to the teacher
- Work in their own and compare each other
- Write down and give more other sentences
-work in group and give correct answers
- Work themselves and each student reads sentences
- Listen to the teacher to introduce and do the exercise
-Compare with the partners’ answers
- Listen and copy

Tài liệu đính kèm:

  • docGiao 016.doc